Life for Israël

Maak kennis met Israël en voel je één met het Joodse volk.

Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Postbus 3240
1001 AA Amsterdam

telefoon +31206161948

Israël kent een Middellandse Zeeklimaat en in de Negev een woestijnklimaat. Hoewel de temperatuur in de zomer hoog is, is dit niet uitzonderlijk hoog. Meestal rond de 30 graden Celsius. Uitzondering zijn de Negev en de Jordaan Vallei met 35 graden Celsius en helemaal zuidelijk in Eilat tussen de 40 en 45 graden Celsius. Een winter kent men niet in Israël. De temperatuur is er niet zo laag en er is geen vorst. In de winterperiode regent het zo nu en dan.

Wanneer kunt u het beste naar Israël reizen?
Afhankelijk van uw reispannen kunt u bepalen wat de beste tijd is om naar Israël te gaan voor vakantie. Bent u van plan veel rond te trekken en dingen te bezichtigen dan zijn de lente en de herfst de beste perioden. Houdt u vooral van zonnebaden dan lijkt de zomer aantrekkelijk (maar de zon is dan wel fel en is slecht voor uw huid – dus zeker niet te land zonnebaden). In de winter is zelfs Eilat nog aantrekkelijk om te zonnen. Overigens kunt u ook in het voor- en najaar nog lekker bruin worden.

Stranden in Israël
Israël heeft prachtige stranden, die langs de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Dode Zee gelegen zijn.

Coral Beach
Wanneer u naar Coral Beach gaat, zult u wellicht meer tijd in het water doorbrengen, dan op het strand. In zee bevinden zich hier de meest prachtige koralen en kleurrijke vissen, tijd dus om te snorkelen of te duiken Verder naar het zuiden ligt Migdalor Beach, een prachtig, klein strand, waar het doorgaans erg rustig is en u dus in stilte kunt genieten van het prachtig heldere water en de zon. Ook hier zijn onder water de mooiste dingen te zien.

Dor Habonim
Dit strand wordt door velen getipt als één van de mooiste stranden van Israël. Het ligt in een natuurreservaat met lagunes en rotsbaden. U treft op het Dor Habonim strand weinig faciliteiten en met het openbaar vervoer kunt u hier niet komen. Dit zorgt ervoor dat het strand nog niet overspoeld wordt door toeristen. De zee is hier rustig, waardoor het ook veilig zwemmen is voor kinderen.

Aqueduct Beach
Een betere ambiance kunt u zich wellicht niet voorstellen, wanneer u Aqueduct Beach bezoekt. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt zich bij het strand een Romeins aquaduct en de aanwezigheid hiervan geeft het strand een geweldige sfeer. Het strand zelf heeft geen voorzieningen, behalve in de zomermaanden, wanneer verkopers rondlopen met drankjes en snacks.

Mineral Beach
Mineral Beach bevindt zich aan de noordzijde van de Dode Zee. U betaalt voor het strand een toegangsprijs, maar daar krijgt u wel wat voor terug. U kunt een bad nemen in een modderpoel of tot rust komen in de natuurlijke jacuzzi..

Beit Yannai
Dit strand wordt steevast genoemd in het rijtje van mooiste stranden van Israël. Het ligt in een natuurreservaat en wordt daarom goed onderhouden. U betaalt wel een kleine toegangsprijs. Het strand is populair onder kitesurfers, maar meestal is het er rustig en kunt u genieten van de stilte en de natuurpracht.

Jeruzalem

Kom ga met ons naar Jeruzalem en doe als wij

Een belangrijk woord in Tel Aviv is lisromm – ontspannen zijn. In Jeruzalem wordt gebeden, in Haifa gewerkt, en in Tel Aviv? Daar wordt geleefd, zeggen de Israëlieten.

Elke dag spelen zich in Jeruzalem wonderlijke taferelen af die je in andere steden niet ziet. Groepen christelijke pelgrims staan te bidden op de plek waar volgens een informatiebord Jezus viel met het kruis.

Tussen hen door lopen orthodoxe joden met oorlokken en zwarte hoed op, gekleed in een lange jas, die op weg zijn naar de Klaagmuur. En tegenover hen roept de muezzin door de luidsprekers van de minaretten moslims op tot gebed.

Maar liefst drie wereldgodsdiensten beschouwen Jeruzalem als heilige stad, en er zijn meer heiligdommen dan waar ook: de Klaagmuur, Tempelberg, het graf van Jezus … De vele religieuze plekken trekken pelgrims en nieuwsgierige toeristen aan, en in de wirwar van straatjes in het oude stadsdeel klinken dan ook talen uit de hele wereld.

Jeruzalem is aangelegd op rotsgrond, maar gebouwd op geloof. Daarom laat een wandeling niet alleen een oeroude stad, maar ook de geschiedenis van drie godsdiensten zien.

Tel Aviv
Tel Aviv bruist altijd: de zon port bewoners aan de schouders te ontbloten, de Middellandse Zee fonkelt 365 dagen per jaar en de nacht kent geen einde. In de meest tolerante metropool van Israël celebreert de bevolking het leven en de vrijheid, zelfs als de politieke toestand zich verscherpt…

Dat betekent dat je je niet druk moet maken als de taxichauffeur eerst nog een sigaret wil roken voor hij je naar je hotel brengt

Architectuur met een historische waarde, zoals een Klaagmuur of kathedraal, vind je in Tel Aviv niet. Je kan wel het Ben Gurion-huis, de woonplaats van de eerste premier van Israël, bezoeken, of de Independence Hall aan de Rotschild-boulevard, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Tel Aviv.

Fietsen is ook mogelijk.

Haifa
Haifa is de derde grootste stad en noordelijke hoofdstad van Israël. Gelegen aan een brede natuurlijke baai tussen de prachtige Middellandse Zee en de inspirerende Karmelberg, biedt de trapsgewijs aangelegde stad een rijke verscheidenheid aan adembenemende panorama’s, waarbij men het gevoel krijgt zich op een hemels schiereiland te bevinden. Richting noordoosten, voorbij aan het glinsterende water van de haven, ligt de middeleeuwse, ommuurde vestingstad Akko. Direct in het noorden zijn, als het weer meezit, de witte rotsen van Rosh Hanikra te zien, met de grensovergang naar Libanon. Meer naar het oosten torent de met sneeuw bedekte top van de Hermonberg.

Haifa biedt onderdak aan 250.000 inwoners met vijf verschillende godsdiensten, die in harmonie, vrede en wederzijds respect met elkaar leven. In een rijke schakering van kleuren en contrasten, zijn de verschillende culturen en etnische groeperingen van Haifa met elkaar vervlochten. Seculiere, religieuze en ultra-orthodoxe Joden wonen zij aan zij met Christenen, Moslims, Bahá’is en Druzen.

Joodse Heilige Plaatsen
Westelijke Muur – Kotel Ha-Ma’aravi (Jeruzalem)
De Westelijke Muur is de heiligste plaats toegankelijk voor het Joodse volk.

De Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David (Jeruzalem)
Zowel De Zaal van het Laatste Avondmaal als het Graf van David zijn in het zelfde gebouw gevestigd. De Franciscanen kochten het in 1335 en gaven het zijn huidige vorm.

Graf van Rabbi Yonatan Ben Uziel (Amuka)
Yonatan ben Uziel leefde 2000 jaar geleden. Hij was de belangrijkste van alle studenten van Rabbi Hillel. Zijn begraafplaats in Amuka, dichtbij Safed, is één van de belangrijkste joodse bedevaartplaatsen in Israël.

Safed, Zefat, Safad,Tsfat etc
Safed (Hebreeuws: öôú Tzfat), andere spellingen Zefat, Safad, Tsfat enz., is een stad in Opper-Galilea. Het is de hoogste stad in Israël (900m) en een van de vier heilige steden van de Talmoed.

De Tempelberg – Haram esh-Sharif (Jeruzalem)
Voor Joden is het de oude Moriahberg, waar Abraham zijn zoon Isaac bijna offerde, en waar de Eerste en Tweede Tempel werden gebouwd.

Het graf van rabbi Shimon Bar Yohai (Meron)
De plaats, waar de graven van rabbi Shimon Bar Yochai en zijn zoon Eleazar zich gevonden, was door Abraham ben Mordechai Galante in de tweede helft van de zestiende eeuw gebouwd.

De grot van Machpela (Hebron)
Abraham kocht van Efron de Hettische koopman een stuk grond met de grot in Mamre, grot van Machpela in Hebron, waar hij het lijk van zijn vrouw Sarah begroef.

Heilige plaatsen voor Christenen
Heilige Grafkerk in Jeruzalem waar Jezus begraven werd begraven.

Via Dolorosa in Jeruzalem waar Jezus de kruistocht liep.

Het Cenakel, eetzaal van het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn discipelen in Jeruzalem.

Olijfberg met het graf van Maria in Jeruzalem.

Hof van Gethsemane in Jeruzalem waar Jezus de doodstrijd voerde.

Geboortekerk en schaapherdersveld in Bethlehem waar Jezus geboren werd.

Kerk van de Maria Boodschap in Nazareth, waar een engel aan Maria verscheen en de de geboorte van Christus aankondigde.

Het Meer van Galilea waar Jezus veel verbleef.

Heilige plaatsen voor de islamieten
Al Aksa Moskee en Dom van de Rots in Jeruzalem, waar Mohammed ten hemel voer.

Het Graf van de aartsvaders in Hebron

Hotels
Prima Kings Hotel is centraal gelegen en ideaal voor het verkennen van de historische stad van Jeruzalem. Het Israël Museum, de Kerk van het Heilig Graf en de Tijdslift van Jeruzalem zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar vanaf het hotel.

Hotel Theodore te Haifa

Dit hotel is genoemd naar Theodor Herzl. Dat is te zien aan de decoraties en sfeer van het hotel.
U kunt uw reis volledig samenstellen. Maar u kunt natuurlijk ook altijd om advies vragen.

Het Leonardo HotelNegev beschikt over comfortabele, elegante kamers in het centrum van Beer-Sheva, naast het centrale busstation en een groot winkelcentrum.

The Safed Inn ligt in Upper Galilee in Safed, met bezienswaardigheden zoals Grot van Alma en Tel Hazor in de buurt. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Mount of Beatitudes en Tabgha.

In Rosh Pina is er een prive appartement te huur bij een gids. 4 personen. Vraag vrijblijvend info aan.

Hotel Deborah Tel Aviv Een prettig hotel met een uitstekende ligging waar u zich snel thuis zult voelen. Vanwege de ligging en prijs zeker een aanrader!

Hotel Arcadia Tiberias
Een zeer prettig, centraal gelegen hotel voor een uitstekende prijs!

Prima Oasis Dead Sea
Ruim opgezet all inclusive hotel (voorheen Prima Carlton Dead Sea) met een tuin met veel palmbomen, wat het een tropische aanblik geeft.

Leonardo Inn Dead Sea
Dankzij het gras en de palmbomen rondom het zwembad waant u zich in een oase in de woestijn.

Astral Village
Dit geheel vernieuwde hotel (voorheen Moon Valley) is in bungalowstijl gebouwd en is vooral zeer populair bij jong publiek.